2015 januárjában azzal kezdtem a blogom első bejegyzését, hogy összegeztem, eddig mit értem el, és hogy ez után mik a terveim. Ezek között említettem, három nagyot, melyek közül az egyik épp most teljesült. Most szereztem meg ugyanis azt a szakmai díjat, amivel idő hiányában eddig nem tudtam foglalkozni.  A mai napon tehát megtudtam, hogy a munkám gyümölcse, az általam újratervezett Magyar Nemzet Online/HírTV oldalpáros elnyerte 2015-ben az “Év honlapja díj” különdíját média kategóriában.

Nem tagadom, nagyon büszke vagyok most, mert nem kevés munkám volt benne kolléganőmmel, Kötél Kingával és Mikola Bencével egyetemben. Habár azóta már saját infokommunikációs vállalkozást vezetek, ezáltal nem vagyok a cég alkalmazásában, mégis úgy gondolom büszke lehetek minden volt kollégámmal együtt erre a díjra, mert mint az elmúlt években is, most is sikerült egy formabontó kialakítást megálmodni. Mitagadás, voltak az elmúlt években zsákutcák, -beleértve akár az előző verziójú MNO.hu tényleg egyedi, dobozos megjelenését-, de úgy gondolom ezek az úttörő portálevolúciós lépések kellettek ahhoz, hogy fejlődjön akár maga a magyar internetes média, akár maga szóban forgó site is. A még 2013-ban bevezetett “lekerekített sarkú” dobozos megoldás nem volt a legmegfelelőbb esztétikaliag. Ezt már belátom. Viszont kicsit továbbgondolva, ma már számos hírportálon megtalálható nagyon hasonló, de továbbfejlesztett verzióban. A maga nemében tehát űttörő szereppel bírt. A most újratervezett portál  jelenlegi működése a két évvel ezelőtti, – Magyarországon elsőként reszponzívan működő– hírportálból indul ki, de egy továbbfejlesztett rácsrendszeren alapul, ami képes garantálni a híportáloknál egyébként nagy problémát okozó betöltési sebesség/képernyőmód alkalmazkodás gyorsaságát.

A díjazottak, valamint a pályaművek itt tekinthetőek meg egyébként: https://www.azevhonlapja.hu/sajtohir/dijat-nyert-weboldalak-2015
Az MNO.hu jelenlegi arculata pedig itt: www.mno.hu