Legújabb projektem egy rendkívül különleges feladat számomra. A változatosság kedvéért szintén egy 3D-alkotás. Történetesen az 1613-ban porrá égett shakespeare-i Globe Színház újratervezését hajtom végre. A színházat eredetileg Shakespeare és a társulata építette, majd állítólag valami színházi ágyú besült, és lángok csaptak ki, amik aztán szétették az egész akkori színházat.

Bár a neten rengeteg újratervezett, –sőt élőben újraépített színház– is megtalálható képekben, azonban egy sem lesz olyan részletesen és látványosan “előadva” vizuálisan, ahogy azt én tervezem. Persze ezek csak tervek, lehet, hogy mégsem jön össze….mármint hogy a legszebb legyen. Mindenesetre ennek az esélye a statisztikai hibaszázalék alatt van. Egyelőre itt tartok, de természetesen update-elek, amint elkészültem.

shakespeare 1
UPDATE:

Mára befejeztem a foglalatosságomat. Amit most látok, az így külsőleg ránézve egyszerűbbnek tűnik, mint amilyen valójából volt. Ez alapján még én is azt mondanám, hogy dehát ezen mit lehet ennyit tökölni. Ha viszont nekiülök, akkor látom, hogy rengeteg apró kis összetevőt kell figyelembe venni. Ilyen például a bejáratok nyílásai, a rácsok túlnyúlása és a többi apró szösszenet, ami mind-mind faragja az időmet. Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy ezt a viszonylag kör alaprajzú építményt szegmensenként kell elkészíteni, és az elkészült szegmenseket végül egyesével, de közös forgásponttal tudom másolgatni. Így is tettem. Lemodelleztem egy szegmenst, szinte teljesen készre. Ás másolgattam. Ez után jön majd holnap a fekete leves. Az “úri negyed” és a színpad theátrális részeinek apró részleteivel. Imádni fogom 😉

shakespeare2

Egy gyors vizuális értelmező szótárt is mellékeltem a szövegelésem mellé. Szóval erről van szó ( klikk a nagy képért ):

Így aztán a mai napon elmondhatom, hogy elkészültem a munka nagyjából 35-40%-ával. Egész jól haladok. Azt hittem lassabban fog menni. Persze, az is igaz, hogy nem a legbonyolultabb a modell, inkább a pepecs kategóriába sorolnám.

shakespeare3

Szóval így állok a munkanap végeztével:

És még ami fontos: Kolléganőm kijavított. Valójából egy évvel később újjáépítették a színházat, de aztán bezárt nem volt már az igazi, vagy valami ilyesmi. Mindenesetre én hiszek neki, csak tudja, hisz ez is része volt a diplomamunkájának vagy mi… 🙂
UPDATE: 2014.04.27.

—–

Eltelt pár hét, és a munka igazából sokat jegelve volt, egyéb projektek prioritása került előtérben, de ma megjelent végre nyomtatásban is. A kész grafikát úgy alkottam meg, hogy ha nincs hozzá magyarázó szöveg írva, akkor is informatív jelleggel bírjon, azonban nem szabad elfelejteni a számos munkaórát, amelyet Kötél Kinga kolléganőm töltött azzal, hogy a korabeli infókat beszerezze, és ezek helytálló hitelességgel bírjanak. Így valósulhatott meg, hogy végül a nyomtatásban megjelent verzióban már a korhű ruhákban ábrázolt vektoros rajzok is megmutatkozhattak. Ezek szintén az ő keze nyomát hordozzák, mint ahogy a már fentebb említett információs részek is.

shakespeare4

Kettőnk belefektetett munkája mellett a végleges, újsgárusoknál kapható változatban megtalálható az egyébként infografikái által díjnyertes kiváló kollégám, Mikola Bence keze nyoma is, amely egy teljes oldalszélességű timeline – és gyakorlatilag a layout szerkezet – kialakítását tette lehetővé.

shakespeare5

( Megvásárolható az újságárusoknál a Magyar Nemzet hétvégi számában, a Képeslapban. )