# UX / UI

A Nativitas startup
arculatának és
weboldalának tervezése

Máté István
senior ux- és média tervező, egyetemi oktató

2022. július 30.

A Nativitas egy startup kezdeményezés volt, mely a kismamák várandós létének megkönnyítését tűzte ki célül. Ennek jegyében 3 fő terméket és azok csomagkapcsolását értékesítette. A három terméket a videósorozat, az online szakorvosi  konzultáció és a várandós vitamin jelentette. Ennek a tevékenységnek a teljes arculatát és weboldali működését kellett létrehoznom. Fontos volt, hogy az oldal működési intuitív, jól iteráló hatást váltson ki. Nehézség volt, hogy a startup arculata folyamatosan változott a PO-k igényeinek változásaival.

A webshopban régi magyar nevek alapján neveztük el a különböző csomagokat. Ezekhez szemléltetni kellett vizuálisan is, hogy mit tartalmaznak, mivel nem csupán magát a multivitamint, hanem videószolgáltatást és egyebet is kaphatott a vásárló a kosárba.

A termékoldalon tudja kiválasztani a kismama a neki szükséges mennyiséget. A kisebb kognitív terhelés érdekében az összetevők alapvetően nem látható, de igény esetén lenyitható szekciót képez.

A videós termékoldalon hasonló felépítésben találhatóak meg a tartalmak. Itt már új igények keletkeznek a megvásárolni szándékozott videókkal kapcsolatban. A felhasználó tudni szeretné, hogy mekkora mennyiségű és hosszúság videót fog kapni, ezért a részeket külön-külön alábontva, időjelölővel jelenítettem meg. A kis ajánlóképre rákattintva előzetest látható a videóból.

A szolgáltatási portfólió egy fontos szerepét képezte az azonnali kérdések szakszerű megválaszolása, maximum 24 órán belül. Erre a bejelentkezett és kérdezési opciót vásárolt felhasználóknak volt lehetőségük. Ha újabb kérdést szeretne feltenni, akkor a rendelkezésre álló kreditek birtokában aktív, vagy inaktív gombbal tehette meg a kérdező. Amennyiben kifogyott a kreditből, már csak a “kérdésd vásárolok” fül volt aktív a lehetőségek között.

A kezdőoldal reszponzív változatai

A termék listaoldal és a kérdések oldal reszponzív változata

#vitamin #szakorvosi #konzultáció #videósorozat #ux #ui #tervezés

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett ez a tartalom, hozzászólnál, kérdeznél, vagy valami jó ötlet jutott az eszedbe, írj rám nyugodtan a jobb alsó sarokban lévő facebook ikonra kattintva.

Ez is érdekelhet

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

# materia x mozgalomRendhagyó órákáltalános iskolásoknakMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. február 07.Egykori általános iskolámba, a Vasvár Úti Általános Iskolába kaptam meghívást, hogy tartsak ismeretterjesztő előadást. Két rendhagyó órát...

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

UX és WEBERGONÓMIAELKÉSZÜL AZ EGYEDÜLÁLLÓVR FEJLESZTÉS BAJÁNMáté István Senior full-stack designer2021.05.28.Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását...

Kapcsolat

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a szolgáltatásom, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Fontos: A kapcsolatfelvétellel kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi szabályzatot.

Adataid kezelője:
Máté István e.v.
Adószám: 69087435-1-25
Nyilvántartási szám: 52679933

Hívj fel telefonon,

vagy ír nekem emailt!