# GRAFIKA

Címzetes főorvosi
díszoklevél tervezése
és kiviteleztetése

Máté István
senior ux- és média tervező, egyetemi oktató

Rövid történet

Díszoklevéllel tüntették ki a több, mint 20 éve helyben praktizáló orvosainkat. Engem ért a megtisztelő feladat, hogy egy igazán nívós oklevelet hozzak létre ezen nemes gesztus apropóján. A tervezést az általános és kiöregedéssel sújtott orvoshiány miatt is szívügyemnek gondoltam. Elsődleges szempontnak tekintettem, hogy egy olyan oklevelet tervezzek és gyártassak le, amit, ha a kitüntetett kirak otthon a falra, akár évekkel később is örömmel és lelkierővel töltse fel, ha ránéz, ne csak egy újabb oklevél legyen a sok közül.

Ehhez a tervezés során a velencei reneszánsz antikvákon, valamint a –pénzeken használatos– spirográf háttérnyomáson kívül egy “jó barátomat”, az arany színt hívtam életre, de ezúttal nem immitált, azaz grádiens színátmenetet képezve a grafikán, hanem valós aranyprégelés segítségével.

Mivel csak 14 darab oklevélről volt szó, nem kevés keresgélés és telefonálás után találtam csak meg a megfelelő kivitelező szakembergárdát végül Budapesten, akik nem küldtek el a fenébe, mondván, hogy 10.000 darab alatt nem állnak szóba velem a bonyolult gyártástechnológia miatt. Végül sikerrel zárult a gyártatás a digitális aranyprégelés metódusának segítségével, és már van 14 kiérdemelten címzetes főorvosa is a városnak. Bízom benne, hogy az áldozatos munkájukhoz méltó oklevéllel tehettem örömtelibbé a mindennapjukat.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett ez a tartalom, hozzászólnál, kérdeznél, vagy valami jó ötlet jutott az eszedbe, írj rám nyugodtan a jobb alsó sarokban lévő facebook ikonra kattintva.

Ez is érdekelhet

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

# materia x mozgalomRendhagyó órákáltalános iskolásoknakMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. február 07.Egykori általános iskolámba, a Vasvár Úti Általános Iskolába kaptam meghívást, hogy tartsak ismeretterjesztő előadást. Két rendhagyó órát...

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

# VRDunabúvár VR appMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktatóA történet röviden Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását közbeszerzésen...

Kapcsolat

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a szolgáltatásom, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Fontos: A kapcsolatfelvétellel kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi szabályzatot.

Adataid kezelője:
Máté István e.v.
Adószám: 69087435-1-25
Nyilvántartási szám: 52679933

Hívj fel telefonon,

vagy ír nekem emailt!