# VR

Dunabúvár VR app

Máté István
senior ux- és média tervező, egyetemi oktató

A történet röviden

Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását közbeszerzésen keresztül sikerült elnyernem és egy olyan különleges élményt nyújt, amelllyel a múzeum látogatói számára lehetségessé válik a Duna folyami halainak testközeli, “élő” megtekintése, gombnyomásra odaúszik mellénk és megtkeinthetjük minden oldalról. Emellett minden egyes halról egy papairusztekercsre írt információszelet olvasható egy víz alatti eszköz segítségével. Minden természetesen csak a virtuális valóságban látható.

Ugyanakkor készült egy Kiterjesztett Valóság applikáció is, amely Magyarországon elsőként és egyedüliként kiterjesztett valóság alapú tárlatvezetést kínál a látogatók számára. Ezzel keltjük életre többek között a 3000 éves temetkezési leleteket, és vetítjük ki térbe a régmúlt eseményeit is.

 A megnyitójában dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára külön kiemelte az országban egyedülálló VR fejlesztésünk hasznosságát.

Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért felelős államtitkárság múzeumi főosztály, főosztályvezetőjének szavaival az itteni kiállítás “egészen egyedülálló módon előremutató utat mutat az ország összes múzeuma számára”.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett ez a tartalom, hozzászólnál, kérdeznél, vagy valami jó ötlet jutott az eszedbe, írj rám nyugodtan a jobb alsó sarokban lévő facebook ikonra kattintva.

Ez is érdekelhet

Lehet, hogy találkozhatunk új, civilizált fajjal már a Földön is?

Lehet, hogy találkozhatunk új, civilizált fajjal már a Földön is?

# kitekintésLehet, hogy találkozhatunk új, civilizált fajjal már a Földön is?Máté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. október 19.Könnyen lehet, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott mondat a cikk címe. Annyit leszögezek, hogy amennyiben így lesz,...

A ma ismert világ véget érhet az elkövetkezendő 10 évben

A ma ismert világ véget érhet az elkövetkezendő 10 évben

# kitekintésA ma ismert világ véget érhet az elkövetkezendő tíz évbenMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. október 13.Covid, háború, energiaválság, növekvő árak, összeomlás szélén álló ellátási láncok. Mindenki azt kérdezi, vajon mi fog még...

Pályaorientációs ismeretterjesztés általános iskolásoknak

Pályaorientációs ismeretterjesztés általános iskolásoknak

# materia x mozgalomPályaorientációs ismeretterjesztő előadás általános iskolásoknakMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. február 07.Non-profit formában tartottam előadást az ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolába a leendő pályaválasztás...

Kapcsolat

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a szolgáltatásom, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Fontos: A kapcsolatfelvétellel kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi szabályzatot.

Adataid kezelője:
Máté István e.v.
Adószám: 69087435-1-25
Nyilvántartási szám: 52679933

Hívj fel telefonon,

vagy ír nekem emailt!