# VR

Dunabúvár VR app

Máté István
senior ux- és média tervező, egyetemi oktató

A történet röviden

Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását közbeszerzésen keresztül sikerült elnyernem és egy olyan különleges élményt nyújt, amelllyel a múzeum látogatói számára lehetségessé válik a Duna folyami halainak testközeli, “élő” megtekintése, gombnyomásra odaúszik mellénk és megtkeinthetjük minden oldalról. Emellett minden egyes halról egy papairusztekercsre írt információszelet olvasható egy víz alatti eszköz segítségével. Minden természetesen csak a virtuális valóságban látható.

Ugyanakkor készült egy Kiterjesztett Valóság applikáció is, amely Magyarországon elsőként és egyedüliként kiterjesztett valóság alapú tárlatvezetést kínál a látogatók számára. Ezzel keltjük életre többek között a 3000 éves temetkezési leleteket, és vetítjük ki térbe a régmúlt eseményeit is.

 A megnyitójában dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára külön kiemelte az országban egyedülálló VR fejlesztésünk hasznosságát.

Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért felelős államtitkárság múzeumi főosztály, főosztályvezetőjének szavaival az itteni kiállítás “egészen egyedülálló módon előremutató utat mutat az ország összes múzeuma számára”.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett ez a tartalom, hozzászólnál, kérdeznél, vagy valami jó ötlet jutott az eszedbe, írj rám nyugodtan a jobb alsó sarokban lévő facebook ikonra kattintva.

Ez is érdekelhet

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

# materia x mozgalomRendhagyó órákáltalános iskolásoknakMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. február 07.Egykori általános iskolámba, a Vasvár Úti Általános Iskolába kaptam meghívást, hogy tartsak ismeretterjesztő előadást. Két rendhagyó órát...

Az akadálymentes tervezésről indítottam bejegyzés sorozatot

Az akadálymentes tervezésről indítottam bejegyzés sorozatot

# UXAkadálymentességi kisokosMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktatóA történet röviden A Covid 19 koronavírus hatására a statisztikákból tudható módon ugrásszerű növekedés következett be az online kereskedelem világában. Futárszolgálatok vettek fel új...

Kapcsolat

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a szolgáltatásom, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Fontos: A kapcsolatfelvétellel kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi szabályzatot.

Adataid kezelője:
Máté István e.v.
Adószám: 69087435-1-25
Nyilvántartási szám: 52679933

Hívj fel telefonon,

vagy ír nekem emailt!