# UX / UI

Magyar Nemzet Online
hírportál tervezés

Máté István
senior ux- és média tervező, egyetemi oktató

A történet röviden

Sokan nem tudják, de a Magyar Nemzet Online  volt az első magyar reszponzív országos hírportál 2011-től. Ennek UI design fejlesztése és a UX megtervezése volt a feladatom. 2011-ben elnyerte Hírportál kategóriában az év honlapja díj közönségdíját. Ezt követően 2015-ben egy jelentős közel 5 hónapig elnyúló újratervezésen esett át, melyet ismét év honlapja díjjal jutalmazott a szakma. Ekkortájt Bootstrap és keretrendszerek nem álltak rendelkezésre. A kártyák megoldásokat pedig először hoztam be a magyar hírportálok történetében. Ezért annak idején meg is kaptam a magamát, hasonlóan, mint az időközben elindult 444 a formabontó design-jáért. Csakhogy mindkettő UI világ egyfajta standard lett. A kártyák rendszere azóta mind az Angularban, mind az Androidban/Material UI kitekben megtalálható és bevált behaviorok alapján működik. 

Ma már lényegesen másképp oldanám meg a feladatot. Nagyobb térközök, kevesebb szürke, több white space, erősebb fókusz az akadálymentességre.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett ez a tartalom, hozzászólnál, kérdeznél, vagy valami jó ötlet jutott az eszedbe, írj rám nyugodtan a jobb alsó sarokban lévő facebook ikonra kattintva.

Ez is érdekelhet

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

Rendhagyó órák általános iskolásoknak

# materia x mozgalomRendhagyó órákáltalános iskolásoknakMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktató2022. február 07.Egykori általános iskolámba, a Vasvár Úti Általános Iskolába kaptam meghívást, hogy tartsak ismeretterjesztő előadást. Két rendhagyó órát...

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

Elkészül az egyedülálló VR-fejlesztés Baján

# VRDunabúvár VR appMáté Istvánsenior ux- és média tervező, egyetemi oktatóA történet röviden Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását közbeszerzésen...

Kapcsolat

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a szolgáltatásom, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Fontos: A kapcsolatfelvétellel kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi szabályzatot.

Adataid kezelője:
Máté István e.v.
Adószám: 69087435-1-25
Nyilvántartási szám: 52679933

Hívj fel telefonon,

vagy ír nekem emailt!