/*Menü szöveg megjelenítése*/ /*Menü összezárása*/

Bemutatom felületnemesített grafikai tervemet

Címzetes főorvosi
díszoklevél tervemet

Típus:

Grafikai tervezés

Megrendelő:

Ózd Város Önkormányzata

Munkatárs:

HD Honti nyomda – Budapest

Díszoklevéllel tüntették ki a több, mint 20 éve helyben praktizáló orvosainkat. Engem ért a megtisztelő feladat, hogy egy igazán nívós oklevelet hozzak létre ezen nemes gesztus apropóján. A tervezést az általános és kiöregedéssel sújtott orvoshiány miatt is szívügyemnek gondoltam. Elsődleges szempontnak tekintettem, hogy egy olyan oklevelet tervezzek és gyártassak le, amit, ha a kitüntetett kirak otthon a falra, akár évekkel később is örömmel és lelkierővel töltse fel, ha ránéz, ne csak egy újabb oklevél legyen a sok közül.

Ehhez a tervezés során a velencei reneszánsz antikvákon, valamint a –pénzeken használatos– spirográf háttérnyomáson kívül egy “jó barátomat”, az arany színt hívtam életre, de ezúttal nem immitált, azaz grádiens színátmenetet képezve a grafikán, hanem valós aranyprégelés segítségével.

Mivel csak 14 darab oklevélről volt szó, nem kevés keresgélés és telefonálás után találtam csak meg a megfelelő kivitelező szakembergárdát végül Budapesten, akik nem küldtek el a fenébe, mondván, hogy 10.000 darab alatt nem állnak szóba velem a bonyolult gyártástechnológia miatt. Végül sikerrel zárult a gyártatás a digitális aranyprégelés metódusának segítségével, és már van 14 kiérdemelten címzetes főorvosa is a városnak. Bízom benne, hogy az áldozatos munkájukhoz méltó oklevéllel tehettem örömtelibbé a mindennapjukat.

Ha tetszett, amit látott, ne habozzon. Vegye fel velem a kapcsolatot.