/*Menü szöveg megjelenítése*/ /*Menü összezárása*/

UX és WEBERGONÓMIA

ELKÉSZÜL AZ EGYEDÜLÁLLÓ
VR FEJLESZTÉS BAJÁN

Máté István
Senior full-stack designer
2021.05.28.

Egyedülálló Virtuális valóság és kiterjesztett valóság alkalmazást sikerült létrehozni Baján a Türr István Múzeum falain belül. Az alkalmazás megvalósítását közbeszerzésen keresztül sikerült elnyernem és egy olyan különleges élményt nyújt, amelllyel a múzeum látogatói számára lehetségessé válik a Duna folyami halainak testközeli, “élő” megtekintése, gombnyomásra odaúszik mellénk és megtkeinthetjük minden oldalról. Emellett minden egyes halról egy papairusztekercsre írt információszelet olvasható egy víz alatti eszköz segítségével. Minden természetesen csak a virtuális valóságban látható.

Ugyanakkor készült egy Kiterjesztett Valóság applikáció is, amely Magyarországon elsőként és egyedüliként kiterjesztett valóság alapú tárlatvezetést kínál a látogatók számára. Ezzel keltjük életre többek között a 3000 éves temetkezési leleteket, és vetítjük ki térbe a régmúlt eseményeit is.

A megnyitójában dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára külön kiemelte az országban egyedülálló VR fejlesztésünk hasznosságát.
Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért felelős államtitkárság múzeumi főosztály, főosztályvezetőjének szavaival az itteni kiállítás “egészen egyedülálló módon előremutató utat mutat az ország összes múzeuma számára”. #Baja, #VR #Múzeum #pixelspecialista